Skeematerapian koulutusohjelma
Kevät 2019 - Helsinki ja Oulu

Skeematerapian koulutusohjelma antaa tiedollisia ja taidollisia valmiuksia soveltaa skeematerapian työmenetelmiä ammatillisessa työskentelyssä asiakkaiden kanssa.

Skeematerapia on haitallisten skeemojen (tunnelukkojen) työstämiseen kehitetty terapiamuoto. Skeematerapia on uusi, 1990-luvulla kehitetty kolmannen sukupolven integratiivinen terapiamuoto, joka yhdistää eri terapiamuotojen parhaat ominaisuudet.

Koulutusohjelma soveltuu kaikille jotka haluavat käyttää skeematerapian menetelmiä asiakastyössään (esim. lääkärit, sairaanhoitajat, psykologit, psykiatrit, toimintaterapeutit, psykoterapeutit ja muut terapeuttista, valmentavaa, ohjaavaa tai neuvovaa ihmissuhdetyötä tekevät terveydenhoito-, sosiaali-, koulutus- ja hyvinvointialan työntekijät, esimiehet ja yrittäjät). Koulutus on ammatillista täydennyskoulusta eikä se johda tutkintoon tai erityiseen pätevyyteen.

Koulutuksen aiheita ovat skeematerapian teoria, terapiaprosessi, haitallisten skeemojen tunnistaminen, selvitymiskeinojen tunnistaminen, lapsuuden vaikutusten arviointi, moodien tunnistaminen, moodikartan laatiminen sekä moodityöskentely. Ohjelma sisältää skeematerapian kokemuksellisten työmenetelmien demonstraatioita sekä niiden harjoittelua. Tämä pitää sisällään mielikuvatyöskentelyn, tuolityöskentelyn ja psykodraamapohjaisen roolityöskentelyn käyttämistä asiakastyössä. Koulutuspäiviin liittyy pienimuotoisia ennakko- ja kotitehtäviä.

Koulutusohjelma toteutetaan erikseen sekä Helsingissä että Oulussa. Koulutusohjelma sisältää 5 lähiopetuspäivää:

Helsinki: 24.1.2019, 14.2.2019, 21.3.2019, 18.4.2019, 17.5.2019 (klo 9.30-15.30) (huom.! viimeisen koulutuspäivän ajankohta on muuttunut alkuperäisestä)

Oulu: 22.1.2019, 19.2.2019, 19.3.2019, 16.4.2019, 14.5.2019 (klo 10-16)

Osallistujan tulee sitoutua koulutusohjelmaan sen keston ajaksi. Korvaavan koulutuspäivän voi suorittaa toisella paikkakunnalla tai toisen koulutusohjelman mukana.

Koulutusohjelman hinta (5 koulutuspäivää) on 990 euroa (sis. alv 24%). Kurssimaksun voi suorittaa 1-5 erässä. Koulutus on yksi kokonaisuus, yksittäisiin koulutuspäiviin ei voi osallistua erikseen.

Koulutusohjelmasta saa osallistumistodistuksen.

Koulutuksen järjestää Mentores ja kouluttajana toimii skeematerapian kouluttaja ja tietokirjalija Kimmo Takanen.

Ilmoittautumiset koulutusohjelmaan ilmoittautumislomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen info@mentores.fi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoa skeematerapiasta www.skeematerapia.fi

Lataa esite (PDF).

Lataa lisätietoa koulutuspäivien sisällöstä (PDF).

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutusohjelmaan sähköpostitse osoitteeseen info@mentores.fi tai ilmoittautumislomakkeella.

 

Tilaa kurssitiedote sähköpostiisi

Palaa kurssikalenteriin.

 

Copyright Mentores www.mentores.fi
Mentores, Oulu