Avaa tunnelukkosi -verkkokurssi

Vaaditko itseltäsi kohtuuttomia? Uhraatko omat tarpeesi? Joudutko toistuvasti hankaliin tilanteisiin ihmissuhteissasi? Tiedätkö järjellä, että jokin toimintatapasi on sinulle haitallinen, mutta et pysty muuttamaan itseäsi?

Tunnelukko on lapsuudessa opittu tapa reagoida elämämme tilanteissa. Kun tunnelukko aktivoituu, emme osaa käsitellä tunteitamme, joten lukitumme toimimaan lapsuudessa opittujen selviytymismallien keinoin: passiivisuudella, hyökkäävyydellä, välttelyllä tai pakenemisella. Aikuisuudessa tunnelukot aiheuttavat ongelmia henkilökohtaisessa elämässä, työssä, vapaa-ajalla, parisuhteessa sekä ystävyys– ja ihmissuhteissa.

Verkkokurssilla perehdytään tunnelukkoihin ja siihen miten tunnelukkoja avataan omaehtoisella työskentelyllä. Kurssilla ryhdytään työskentelemään tunnelukkojen avaamiseksi skeematerapian työmenetelmiä käyttäen. Saat käyttöösi kaikki skeematerapian keskeiset työmenetelmät sekä valmennuksen niiden käyttöön. Menetelmät ovat helposti lähestyttäviä, konkreettisia, yksinkertaisia ja ne sopivat kaikille.

Kurssi sopii kaikille, jotka eivät ole vielä aloittaneet tunnelukkotyöskentelyä tai ovat jo työskennelleet tunnelukkojensa kanssa omatoimisesti tai terapeutin ohjauksessa. Voit aloittaa kurssilla, vaikka et olisi lukenut tunnelukkokirjoja tai vaikka olisit lukenut ne kaikki. Jos olet tällä hetkellä akuutissa kriisitilanteessa, kurssin suorittaminen kannattaa siirtää ajankohtaan, jolloin olet toipunut kriisistä.

Verkkokurssi pohjautuu Tunne lukkosi-kirjaan sekä uuteen Tunnelukkojen työkirjaan. Myös Murra tunnelukkosi-kirjan sisältöä käsitellään kurssilla. Verkkokurssi syventää kirjoissa esitettyjä asioita ja antaa työvälineitä tunnelukkojen avaamiseen. Et tarvitse työkirjaa kurssille. Tunne lukkosi -kirja on suositeltava oheislukemisto, mutta ei välttämätön.

Kurssilla käydään läpi esimerkkejä ja teoriaa videoluentojen muodossa sekä tehdään itsenäisesti erilaisia kirjallisia tehtäviä sekä läsnäolo- ja mielikuvaharjoituksia äänitteiden avulla. Tehtäviä voi tehdä omassa tahdissa silloin kuin itselle parhaiten sopii. Tunnelukkojen avaaminen vaatii kuitenkin työn tekemistä, joten kurssin henkilökohtaiseen antiin vaikuttaa oman motivaatiosi ja työpanoksesi määrä.

Verkkokurssilla opit
- tunnistamaan ja käsittelemään tunteitasi ja tarpeitasi
- havaitsemaan tunnelukkojen aktivoitumisen ja niihin liittyvät tunnetilat
- tunnistamaan selviytymiskeinosi ja irrottautumaan niistä
- käsittelemään lapsuutesi ja nuoruutesi vaikeita ja epämukavia tilanteita
- käsittelemään aikuiselämän tilanteita, joissa tunnelukot aktivoituvat
- toimimaan aikuismaisemmin vaikeissa ja epämukavissa tilanteissa
- käyttämään mielikuva -ja läsnäoloharjoituksia tunnetilojesi tasapainoittamiseen
- hyväksymään ja arvostamaan itseäsi sekä pitämään itsestäsi paremmin huolta

Kurssi on jaettu 8 moduliin ja voit suorittaa ne täysin omassa tahdissasi. Kurssi etenee samalla tavalla kuin skeematerapia etenee terapeutin kanssa. Jokainen osio sisältää videoluennon ja osion aiheeseen liittyviä testejä, harjoituksia ja kirjallisia tehtäviä. Kurssin ohjeellinen suoritusaika on 8 viikkoa eli yhden osion voi periaatteessa suorittaa viikon aikana, tällöin viikkokohtainen työpanos on noin 2-4 tuntia. Voit kuitenkin edetä täysin oman ajankäyttösi pohjalta.

Saat ennen kurssin alkua tunnukset oppimisympäristöön (Moodle). Verkkokurssi ei sisällä henkilökohtaista valmennusta tunnelukkojen avaamiseen. Tehtävien tekemiseen ja oppimisympäristön käyttöön saa tarvittavaa opastusta sähköpostitse.

Kaikki luennot, materiaali ja tehtävät ovat käytössäsi vuoden ajan kurssin aloittamisesta. Voit myös ladata paljon materiaalia omaan jatkuvaan käyttöösi. Tarvitset kurssille osallistumiseen tietokoneen, tulostimen (tehtävät voi halutessaan tehdä myös sähköisesti ilman tulostinta), verkkoyhteyden ja selaimen.

Kurssin sisältö (8 modulia):
1. Mitä tunnelukot ovat?
Tunnelukkojen tunnistaminen ja kartoitus. Tietoisuustaitoharjoittelu.
2. Selviytymiskeinot ja niiden kartoitus. Passiivisuus, hyökkäävyys ja välttely, mitä ne tarkoittavat? Aikuisuuden mielipaikka.
3. Miten tunnelukot syntyvät? Lapsuuden vaikutusten arviointi. Lapsuuden mielipaikka.
4. Lapsen tarpeet ja niiden tyydyttyminen. Lapsuuden kokonaiskuvan luominen. Lapsuuden kotitaloon palaaminen.
5. Lapsuuden epämukavan tilanteen kohtaaminen. Mielikuvaharjoittelu ja tarinatyöskentely.
6. Mitä moodit ovat? Moodien kartoitus ja moodikartan tekeminen.
7. Moodityöskentelyn periaatteet. Moodipäiväkirjan käyttäminen työskentelyssä. Aikuisuuden tilanteiden käsittely mielikuvissa.
8. Vastuullinen aikuisuus. Vastuullisen aikuisuuden kartoitus ja aikuisuuden vahvistaminen mielikuvaharjoittelulla. Oma työskentely kurssin jälkeen.

Kurssin hinta on 109 euroa. Hinta sis. alv 24%. Kurssi laskutetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja se tulee olla maksettuna ennen kurssin aloitusta. Saat tunnuksen oppimisympäristöön ja kurssi aktivoidaan sinulle kun maksu on kirjautunut. Voit aloitttaa työskentelyn välittömästi.

Kouluttajana toimii skeematerapian kouluttaja, tietokirjailija Kimmo Takanen

Palautetta verkkokurssista:
"Avaa tunnelukkosi- verkkokurssi on hyvin monipuolinen ja selkeä. Se antaa mahdollisuuden oppia ja ymmärtää omia tunnelukkoja ja tukee niistä vapautumista. Kurssin myötä olen pääsyt eteenpäin itseni kanssa, pikkuaskelin prosessinomaisesti. Uskon tästä olevan hyötyä varmasti jokaiselle. Arvosana 8."
- Pia

"Olen oppinut kurssin myötä todella paljon siitä, miksi käyttäydyn tilanteissa niinkuin käyttäydyn. Vaikka välillä oli raskasta miettiä lapsuuden asioita, harjoituksia tehdessäni olo kuitenkin pikkuhiljaa keveni. Arvosana 9."
- Heidi

"Luentovideot luovat tosi hyvän ja mielenkiintoisen pohjan jokaiselle kurssiviikolle ja ne ovat niin kerronnaltaan kuin grafiikoiltaankin erittäin selkeitä. Tehtäviä kurssilla on paljon ja ne laittavat kyllä oikeasti pohdiskelemaan niin lapsuuden kuin nuoruudenkin tapahtumia ja tilanteita. Itselle verkkokurssi on ollut todella hyödyllinen, kun tehtävät joutuu "kuittaamaan" tehdyksi niin niitä tulee ainakin yritettyä, toisin kuin kirjan avulla työskentelyssä. Tehtävissä ja äänitteissä on hyvin annettu erilaisia esimerkkejä, joiden avulla huomaa sellasia asioita omasta lapsuudesta, mitä ei muuten olisi tullut ajateltuakaan. Arvosana 9."
- Heikki

"Kurssi on muuttanut elämäni suunnan, ihan kuin minusta olisi kuoriutunut uusi kauan kadoksissa ollut minä!! (Myös psykologini kenellä käyn viikottain on huomannut tämän)! Kurssi on rankka, mutta vaivan arvoinen koska saatat löytää itsestäsi jotain sellaista, minkä olemassaolosta et ole tiennyt, esim. tunnelukot. Olet vaan ihmetellyt miksi tapahtumat toistavat aina "samaa kaavaa". Olen myös kurssin aikana alkanut ymmärtää paremmin muita ihmisiä, esim.ex-poikaystävääni, miksi hän käyttäytyi jonkin tietyn kaavan mukaan tilanteissa. Hänellä aktivoitui tietyt tunnelukot niissä tilanteissa, eikä hän välttämättä tietoisesti tahallaan käyttäytynyt ikävästi minua kohtaan. Olen tämän verkkokurssin aikana ymmärtänyt tämän. Tutkimusmatka itseeni on kyllä mielenkiintoisin matka, minkä voin elämäni aikana tehdä. Olen alkanut hyväksymään itseäni ja käyttäytymistäni, kun olen kurssin ansiosta tajunnut ja huomannut että minulla on tunnelukkoja. Olin ennen kurssin aloitusta vain joskus kuullut ohimennen sanan tunnelukko, mutta en tiennyt mitä se tarkoittaa. Arvosana 10."
- Suvi


Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kurssille ilmoittautumislomakkeella

Tilaa kurssitiedote sähköpostiisi

Palaa kurssikalenteriin.

 

www.mentores.fi
Mentores, Oulu