Avaa tunnelukkosi -verkkokurssi

Tunnelukko on lapsuudessa opittu tapa ajatella ja reagoida elämämme eri tilanteissa. Kun tunnelukko aktivoituu, lukitumme toimimaan lapsuudessa opittujen selviytymismallien keinoin. Aikuisuudessa tunnelukot aiheuttavat ongelmia henkilökohtaisessa elämässä, työssä, vapaa-ajalla, parisuhteessa sekä ystävyys– ja ihmissuhteissa. Lue tunnelukoista lisää täällä.

Verkkokurssilla perehdytään tunnelukkoihin ja siihen miten tunnelukkoja avataan omaehtoisella työskentelyllä. Kurssilla työskennellään tunnelukkojen avaamiseksi skeematerapian menetelmiä käyttäen. Kurssi sopii kaikille, jotka eivät ole vielä aloittaneet tunnelukkotyöskentelyä tai ovat jo työskennelleet tunnelukkojensa kanssa omatoimisesti tai terapeutin ohjauksessa.

Verkkokurssi pohjautuu Tunne lukkosi-kirjaan sekä uuteen Tunnelukkojen työkirjaan. Myös Murra tunnelukkosi-kirjan sisältöä käsitellään kurssilla. Verkkokurssi syventää kirjoissa esitettyjä asioita ja antaa työvälineitä tunnelukkojen avaamiseen.

Kurssilla käydään läpi esimerkkejä ja teoriaa videoluentojen muodossa sekä tehdään itsenäisesti erilaisia kirjallisia tehtäviä sekä läsnäolo- ja mielikuvaharjoituksia äänitteiden avulla. Viikon tehtävät vaativat noin 2-4 tunnin työpanoksen. Tehtäviä voi tehdä omassa tahdissa silloin kuin itselle parhaiten sopii. Jos jotkin tehtävät jäävät tekemättä viikon aikana, ne voi suorittaa myöhemmin. Kurssilla esiinnytään anonyymisti kurssilaisista koostuvassa ryhmässä. Ryhmä tarjoaa vertaistukea kurssin aikana.

Verkkokurssi kestää 8 viikkoa ja etenee aikataulun mukaan. Saat ennen kurssin alkua tunnukset oppimisympäristöön (Moodle), jonne tulee joka viikko uusia videoluentoja ja viikon aiheeseen liittyviä testejä, harjoituksia ja kirjallisia tehtäviä. Tehtävät voit pääsääntöisesti ladata omaan käyttöösi PDF-muodossa. Verkkokurssi ei sisällä henkilökohtaista valmennusta tunnelukkojen avaamiseen. Tehtävien tekemiseen ja oppimisympäristön käyttöön saa tarvittavaa opastusta sähköpostitse. Tehtävien tekemistä ja etenemistä seurataan kouluttajan toimesta.

Saat jokaisen viikon alussa sähköpostilla tietoa viikon teemasta ja siihen liittyvistä tehtävistä. Kaikki luennot ja tehtävät ovat käytössäsi kurssin ajan sekä vuoden ajan kurssin päätyttyä. Tarvitset kurssille osallistumiseen tietokoneen, tulostimen (tehtävät voi halutessaan tehdä myös sähköisesti ilman tulostinta), verkkoyhteyden ja selaimen.

Kurssin ohjelma:
1. viikko: Mitä tunnelukot ovat? Tunnelukkojen tunnistaminen ja kartoitus.
2. vikko: Selviytymiskeinot ja niiden kartoitus. Passiivisuus, hyökkäävyys ja välttely, mitä ne tarkoittavat?
3. viikko: Miten tunnelukot syntyvät? Lapsuuden vaikutusten arviointi.
4. viikko: Lapsen tarpeet ja niiden tyydyttyminen. Lapsuuden kokonaiskuvan luominen.
5. viikko: Lapsuuden epämukavan tilanteen kohtaaminen. Mielikuvaharjoittelu ja tarinatyöskentely.
6. viikko: Mitä moodit ovat? Moodien kartoitus ja moodikartan tekeminen.
7. viikko: Moodityöskentelyn periaatteet, moodipäiväkirjan käyttäminen työskentelyssä.
8. viikko: Vastuullisen aikuisuuden kartoitus ja aikuisuuden vahvistaminen mielikuvaharjoittelulla. Oma työskentely kurssin jälkeen.

Kurssit alkavat kuukauden 1. maanantaina. Vuoden 2020 ensimmäisen puoliskon kurssit alkavat seuraavasti: 6.1.2020, 3.2.2020, 2.3.2020, 6.4.2020, 4.5.2020, 8.6.2020.

Kurssin hinta on 125 euroa. Hinta sis. alv 24%. Kurssi laskutetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja se tulee olla maksettuna ennen kurssin alkua.

Kouluttaja: Skeematerapian kouluttaja, tietokirjailija Kimmo Takanen

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kurssille ilmoittautumislomakkeella

Tilaa kurssitiedote sähköpostiisi

Palaa kurssikalenteriin.

 

www.mentores.fi
Mentores, Oulu